METODIKA na Sekaninách

 

V dňoch13.05.2022-15.05.2022 sa uskutočnila klubová akcia na Sekaninách.

Piatok sa niesol pre niekoho v znamení hokeja iní stihli poliezť na skalách.

V sobotu sa uskutočnila METODIKA  v podaní našej inštruktorky skalného lezenia Veroniky Matejíčkovej. Prebrali sa základy pohybu na skalách, naviazanie sa na lano, postup prvolezca ako aj preväzovanie sa na štande a následné zlanenie. Na základe podnetov členov sa ukázali aj nové pomôcky pri istení pri veľkom váhovom rozdiele lezcov- OHM, ako aj zlaňovanie s prúsikom, správne naviazanie prúsiky, či nový prúsik od Beal. Prebehla aj názorná ukážka ako istiť pomocou dvoch HMS karabín v prípade, že nemáme pri sebe istiacu pomôcku.

Metodiku vystriedala malá ukážka prvej pomoci, ktorá bola hlavne zameraná na informácie ako postupovať v prípade pádu lezca, ale dozvedeli sme sa aj veľa iných informácii ako pomôcť zranenému človeku.

Následne sme sa venovali našim najmenším, ktorí liezli jednoduchšie cesty. Samko Šesták absolvoval svoju premiéru na skalách s veľkým úspechom.

Deň pokračoval lezením do večera, pričom sa liezli krásne cesty rôznych obtiažností. Dokonca sa pridali členovia Horolezeckého klubu James Levice. Večer sa ukončil grilovaním a následným smútkom z prehry v hokeji

V nedeľu niektorí odhodlaní členovia ešte čo to poliezli aby si úplne zničili brušká prstov a následne sa pobrali domov aj so stratenou vidličkou a 8mimi poldecákmi J

Zoznam prítomných:

  1. Radka Šlajferčíková
  2. Tomáš Heriban
  3. Mária Kúšiková
  4. Peter Kúšik
  5. Jakub Kúšik
  6. Tatiana Šestáková
  7. Samuel Šesták
  8. Patrik Krátky
  9. Peter Matejíček
  10. Jana Piatriková
  11. Karol Tapfer
  12. Marek Šmondrk
  13. Boris Kňažko
  14. Bohumil Gracík
  15. Vladimíra Rapčanová
  16. Miroslav Kúdela
  17. Miroslav Kúdela ml.

 

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.