Detský lezecký tábor- SEKANINY 2017

22.05.2017 21:43

Ahojte malí či veľkí horolezci :)

Ale ten čas letí, už máme za sebou 10. ročník detského lezeckého tábora, ktorý sa tentoraz uskutočnil na Sekaninách a my sme boli s touto voľbou spokojní. Čakám na správu od vedúceho tábora P. Baču aby som vám ju sprostredkovala, ale zatiaľ za seba môžem napísať, že Sekaniny 2017 sa nám perfektne vydarili -nové lezecké výzvy, bohatý program, skvelé jedlo, veselí ľudia, počasie prima - aj oskar hrial a super nočná hra / tá tma aj mňa miestami desila/. S :) mon.

Peter Bača ako vedúci detského lezeckého tábora napísal: 

  V dňoch 18.-21.05.2017 sa uskutočnil už 10. ročník "Detského lezeckého tábora". Po 9. rokoch sme vymenili Kaľamárku za nové a neokukané miesto ,zvané SEKANINY.

     Príchod a ubytovanie, mimochodom chata Smrečina je moderne a čisto vybavená a zariadená, prebehlo super rýchlo,nakoľko skupinky a priateľstvá sú aj niekoľko ročné.Večer sme dostali vzácnu návštevu,pretože naše pozvanie prijali osobnosti JAMESu Vladko Paulík a Janka Oravcová.Debata o tom,prečo a ako byť JAMESákom bola zaujímavá a po rozdaných darčekoch od hostí sa im rozviazali ústa a dokonca padli aj otázky.
    V piatok ráno po "Sandokanovom" budíčku začal tradične: beh,rozcvička,raňajky a upratovanie svojho bordelu (nie každému sa to podarilo :D ).Lezenie v novej oblasti " salamandra" bolo pre deti nové a zaujímavé.Cesty rôznych obtiažností potrápili všetky decká,hlavne tých najmenších,ktorí boli šťastní,že zabojovali až do konca a stali sa tak skutočnými lezcami.Večerný program nám obohatili naši ďalší hostia,úžasná rodina Kuricovcov, na čele s najlepším slovenským juniorom Peťom.Okrem toho, že zaujal dievčenské osadenstvo tábora,zaujal aj nás ostatných svojim dokumentom o lezeckom živote.
     V sobotu sa už  vstávalo horšie,lebo piatok bol značne fyzicky náročný. Pre dnešok sme vybrali "horné skaly" po ľavej strane.Opäť super výkony,bojovnosť a vzájomné hecovanie nám potvrdilo,že naša činnosť má zmysel.Tí najmenší zabrali aj v najťažších cestách (v ťažkom sme ich potiahli :P)a a po dolezení až na vrchol neskrývali radosť a nadšenie.Neskoré poobedie sme si spríjemnili na amfiteátri "Galaprogramom". Každý ukázal čo vie.Maliari kreslili znak JAMESu, speváci spievali (Lucka,ešte teraz mám zimomriavky), tanečníci dali freestyle breakdance, no proste úžasný záver. Ten skutočný záver však prišiel až okolo pol 11 v noci spolu s posledným hosťom a kamarátom Robom Miklom. Pripravili sme deťom fantastickú " nočnú hru", plnú hľadania indícií ,skladaní hádaniek a básni. Nakoniec sa nám podarilo všetko splniť a slzy mŕtveho kráľa sme odovzdali diablovi, s ktorým sme pomohli stretnúť sa kráľovi a jeho tiež mŕtvej milej.....
     V nedeľu sme sa už pobalili,upratali chatu a vydali na cestu domov. Verím, že sa deťom páčilo rovnako ako nám dospelým a hlavne tým chcem z celého srdca poďakovať, pretože bez nich by sme nič podobné nemohli zorganizovať. Či už istenie,varenie (ďakujem mamina) alebo tvorba programu pomimo lezenia. A veľká vďaka môjmu priateľovi Peťovi M., s ktorým na týchto táboroch vidíme zmysel práce s deťmi......

Fotodokumentácia je na https://www.facebook.com/groups/873496806119120/
 
Späť

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.